Avoimet paikat

annina1

Tutustu avoimiin paikkoihin ja vapaaehtoistyömahdollisuuksiin ja tule mukaan! Voit tiedustella avoimia paikkoja ja vapaaehtoistyömahdollisuuksia myös paikallisyhdistysten ohjelmavastaavilta tai osoitteesta office@cisv.fi.seravo.com. Huomiothan, että tapahtumakalenterissamme on tällä hetkellä ongelmia, joten kaikki paikalliset viikonloppuleirit, infotilaisuudet jne. eivät välttämättä näy kalenterissa, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Päivitetty 21.1.2017


Paikallisyhdistysten avoimet paikat ohjelmissa 2018

Haku vuoden 2018 kansainvälisiin ohjelmiin on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille! Mikäli ohjelmapaikkoja jää jossain yhdistyksessä täyttämättä, ilmoitamme niistä tällä sivulla.


Kansallisen tason vapaaehtoistyömahdollisuudet

Ohjelmakomitea etsii vahvistusta! Tykkäätkö hifistellä scrapbookien kanssa, sinulla on aina täydellisesti täytetyt formit ja osaat kaikki village-aktiviteetit ulkoa? Tai oletko paikallisyhdistyksen aktiivi ja aina halukas innovoimaan uusia mosaic-projekteja cisviläisille? Vai haluaisitko kenties tukea paikallisyhdistykset leirisuunnittelun kanssa ja auttaa tulevia staffeja luomaan ikimuistoisia leirejä? Suomen CISV-liiton ohjelmakomitea etsii uusia jäseniä täydentämään rivejään ja erityisesti kaipaisimme Village- tai Mosaic-asiantuntijaa sekä Suomessa järjestettävien leirien tukihenkilö.

Ohjelmakomitea vastaa kaikkien virallisten CISV-ohjelmien asiantuntijuudesta sekä toimii linkkinä paikallisyhdistysten ja kansainvälisen CISV:n välillä. Komitea vastaa seuraavista ohjelmista: Village-leirit, Step Up -leirit, IYM -leirit, perhevaihdot, seminaarileirit, Mosaic-projektit sekä IPP -vapaaehtoisprojektit. Lisäksi komitea tukee Suomessa kyseisiä ohjelmia järjestäviä paikallisyhdistyksiä järjestämiseen sekä kasvatukselliseen sisältöön liittyvissä kysymyksissä, ja tekee yhteistyötä koulutus- ja riskienhallintakomiteoiden kanssa. Kaipaatko vielä lisätietoa ohjelmakomiteasta tai vastuutehtävistä? Ole yhteydessä komitean puhenjohtajaan Saraan (sara.frankenhaeuser@fi.cisv.org).

Viestintäkomitea kaipaa riveihinsä somenikkaria! Toisin sanoen henkilöä, joka huolehtisi CISV Finlandin facebookista ja instagramista sekä tietty mistä tahansa kanavasta niiden jatkoksi haluaa lisätä! Sisältöjä voimme miettiä yhdessä, mutta kanavien päivittäminen olisi somevastaavan käsissä. Lisätietoja saa sähköpostitse information.committee@fi.cisv.org.

Uusin komiteamme, eli paikallisyhdistysten kehittämisen komitea (tuttavallisemmin CD-komitea), perustettiin syyskokouksessa Lappeenrannassa. Komitean PJ:ksi valittiin Linda Nummelin ja jäseneksi Antti Kaukiainen, mutta etsimme vielä yhtä tai kahta reipasta jäsentä komiteaan. Komiteamme päätehtävät muotoutuvat alkuvuonna yhdessä hallituksen ja komiteajäsenten kanssa seuraavien teemojen ympärille:

  • hyvien käytäntöjen ja prosessien kehittäminen järjestötyöhön
  • hyvän johtajuuden edistäminen CISV:ssä
  • käytännön tuki paikallisyhdistyksille, esim. uusien hallitusten perehdytykseen tai muihin tarpeisiin
  • jatkuvuuden kehittäminen vapaaehtoistyössä
  • vapaaehtoisten hyvinvointi ja sitoutuminen

Mikäli komitea kiinnostaa, voit kysellä suoraan lisätietoja Lindalta (linda.nummelin@fi.cisv.org). Lähetä vapaamuotoinen hakemus – miksi haluat mukaan ja mistä olisit kiinnostunut – Lindalle viimeistään 15.12.2017. Komitean tehtävät eri jäsenille suunnitellaan yhdessä, joten omat aikataulut on mahdollista sovittaa komiteatyöhön ja pääset varmasti kehittämään itsellesi mieluisia asioita.

Riskienhallintakomitea (RM-komitea) etsii riskienhallinnasta kiinnostuneita henkilöitä tiimiinsä!

Suomen RM-komitea koostuu paikallisjärjestöjen risk managereista ja tapaamme n. kaksi kertaa vuodessa. Paikallisjärjestön risk managerit ovat mukana mm. vapaaehtoisten ja lähtijöiden valinnassa, toimivat yhteyshenkilönä kansainvälisten ohjelmien aikana, sekä vastaavat riskienhallintaa koskeviin kysymyksiin osaamisalueidensa mukaan. Komitean tapaamisissa käymme yhdessä läpi riskienhallintaan liittyviä ajankohtaisuuksia sekä kansainvälisissä ohjelmissa ilmenneet RM-asiat.

Komitean tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan ja etsimmekin joukkoomme monipuolisesti eri alojen asiantuntijoita. Voit olla taustaltasi esimerkiksi viestinnän, terveydenhuollon, riskienhallinnan, kasvatuksen tai juridiikan osaaja. Tämän lisäksi sinulla tulisi olla (tai halukkuus hankkia!) perustiedot CISV:n tavoitteista ja toimintaperiaatteista.

Jokainen paikallisjärjestö valitsee oman risk managerinsa (tai halutessaan perustaa komitean, jossa RM-vastuu on jaettu) vuosittain. Vuodelle 2018 etsimme risk managereita erityisesti Naantaliin, Tampereelle ja Vaasaan. Jokainen risk manager koulutetaan ja tavoitteena onkin, että jokaisella paikallisjärjestöllä olisi kaksi sertifioitua risk manageria. Jos sinua kiinnostaa paikallisena risk managerina oleminen, ota yhteyttä omaan paikallisjärjestöösi tai Minnaan!

Tämän lisäksi tulemme kokeilemaan jotain täysin uutta ensi vuodesta lähtien! Tarkoituksena on koota asiantuntijatiimi, johon RM-komitea voi olla tarvittaessa yhteydessä. Jos sinulla siis löytyy osaamista alasta, josta uskot että RM-komitea hyötyy ja olet valmis vastaamaan kysymyksiimme tarvittaessa, niin ilmianna itsesi rohkeasti Minnalle (minna.raisanen@fi.cisv.org)! Tässä on oiva tilaisuus auttaa rakasta järjestömme omalla ammattitaidollasi!

“By bringing young people together in a spirit of tolerance and understanding, we help to lay the foundation for a peaceful tomorrow."

Kofi Annan, former UN Secretary General, CISV Seoul Symposium 2000.